Zelda Twilight Princess [website] | Zelda Skyward Sword [website]
 Algemeen

Overige


PERSONAGES

Batreaux [foto]
Batreaux is een monster en leeft in een schuur onder Skyloft. Je kunt hem voor het eerst ontmoeten tijdens een side quest (Kukiel).
Hij is een vriendelijke geest en is bevriend met Kukiel. Nadat je hem 80 gratitude crystals bezorgd hebt, kun je hem vinden in de bazaar (overdag) of op de brug (tijdens de nacht). Hij zorgt er dan ook voor dat er 's nachts geen vijanden meer te vinden zijn in Skyloft.
Meer info over de kristallen en Batreaux vind je hier.

Beedle [foto]
Beedle is een handelaar met een vliegende winkel boven Skyloft (Beedle's Shop). Je kunt zijn winkel betreden door tegen de bel te schieten waarna hij een touw laat zakken waarmee je naar boven kunt klimmen.
Beedle leeft op een eiland in de lucht rond Skyloft. Je kunt er geraken door in zijn winkel te slapen en dan wakker te worden op dit eiland. Als je daar met hem babbelt, kom je te weten dat hij fan is van insecten.

Bucha [foto]
Bucha is het stamhoofd van de Kikwi stam. Hij is te vinden in het zuiden van het gebied nabij de ingang naar Faron Woods. Hij is zijn 4 Kikwi's verloren en je moet ze terugvinden voor hem. Als je ze gevonden hebt, krijg je als beloning een katapult.

Cawlin [foto]
Cawlin is een student aan de Academie en leeft in Skyloft. Samen met Groose en Strich kidnapt hij Links Loftwing. Cawlin loopt overdag rond in de Academie en slaapt 's nachts in het bed van Groose.

Fi [foto]
Fi is de reisgezel van Link tijdens het spel. Het is een vrouwelijke geest die woont in het zwaard van Link. Ze gidst hem door het avontuur. Fi vertoont geen emoties en is continu bezig met het berekenen van probabiliteiten en andere rekenoefeningen. Ze is gemaakt door de Goddess voordat de mensen de oppervlakte ingeruild hebben voor de lucht. Ze beweert dat haar doel bestaat uit het helpen van Link en Zelda zodat ze hun lot kunnen vervolmaken.

Fledge [foto]
Fledge is een student aan de Academie. Hij is een stille, vriendelijke, niet echt mannelijke jongeman en wordt gepest door Groose. Zo mag hij in het begin van het spel de locatie waar Links Crimson Loftwing verstopt zit niet vertellen. Later in het spel wil hij wil sterker worden en Link kan hem hierbij helpen in een sidequest. Nadien, en als je je boog hebt, kun je bij hem de Pumpkin Pull mini-game spelen. In het begin van het spel krijg je ook je Adventure Pouch van hem.

Gaepora [foto]
Gaepora is de directeur van de Skyloft Acedemie en is de vader van Zelda. Hij is de laatste afstammeling van een familie schoolhoofden, vele generaties ver. Je kunt overdadg met hem spreken in zijn kamer op de bovenste verdieping in de academie.

Ghirahim [foto]
Andere namen: Lord Ghirahim, Demon Lord Ghirahim. Ghirahim (Geer-Ah-Him) is het belangrijkste 'slechte personage' uit het spel. Hij start het verhaal door de tornado waarmee Zelda gekidnapt wordt te veroorzaken. Hij zegt de heerser van de vlakte te zijn en wil Zelda gebruiken om een oude demoon, Demise, terug tot leven te brengen. Mogelijks was Ghirahim aanwezig tijdens het conflict waardoor de Goddess de Skyloft geschapen heeft. De cinematische openingsscene bevat 2 silhouetten met een sterke gelijkenis op het gebied van haar, ogen, mond en cape. Als dit inderdaad Ghirahim is, betekent dit dat hij al vele generaties leeft. Ghirahim is stylistisch zeer verwant aan Japanse anime, veel meer dan Ganon, de 'normale' tegenstander van Link. Hij heeft veel gelijkenissen met Vaati van The Minish Cap. Zijn kledij bevat ook tekens gelijkend aan de symbolen op het Gilded Sword in Majora's Mask. Uiteindelijk is Ghirahim de geest van het zwaard van Demise die eropuit gestuurd is om hem terug tot leven te brengen.

Gondo [foto]
Gondo leeft in Skyloft en baat de Scrap Shop in de bazaar uit. Link kan er zijn uitrusting upgraden of zijn schild laten herstellen. Later kun je ook Scrapper bij hem halen.

Gorko [foto]
Gorko is een Goron die aangevallen wordt door Boboklins wanneer je hem de eerste tegenkomt. Je komt hem later op verschillende plaatsen op de Surface tegen. Hij is een kenner van oude culturen en weet veel over Skyloft. Je kunt ook een hartje bekomen bij hem.

Groose [foto]
Groose is student aan de Academie en leeft in Skyloft. Samen met Cawlin en Strich kidnapt hij Links Crimson Loftwing en sluit deze op in de Waterval Grot zodat Link niet aan de wedstrijd zou kunnen deelnemen. Groose is verliefd op Zelda en wil niet dat Link meedoet aan de wedstrijd zodat hij zelf zou kunnen winnen. Dan zou hij Zelda kunnen veroveren voor zichzelf. Uiteindelijk wint Link de race en kiest Zelda voor hem. Later in het spel wordt Groose uiteindelijk nog een bondgenoot van Link.

Horwell [foto]
Instructeur Horwell is een leraar aan de Knight Acedemy in Skyloft. Hij zit vaak in zijn kamer met het huisdier (Remlit Mia) van de directeur. Hij weet je te vertellen dat Remlits gevaarlijk zijn tijdens de nacht.

Impa [foto]

Kina [foto]

Knight Commander Eagus [foto]

Kukiel [foto]

Ledd [foto]

Link [foto]
Zoals in alle andere Zelda-spellen, is Link het hoofdpersonage. Hij groeit op in een stad in de wolken, Skyloft, en traint in de academie om een ridder te worden. Hij gaat er naar school met zijn vriendinnetje Zelda en heeft er een speciale vogel waarmee hij door de lucht kan vliegen. Na de verdwijning van Zelda wordt hij als Goddess's Hero gekozen waarna hij zijn typische groene pakje en herkenbare hoedje aantrekt. Hij wordt tijdens zijn avontuur vergezeld door Fi.

Machi [foto]

Old Shiekah [foto]

Old woman [foto]

Owlan [foto]
Owlan is een leraar van de Academie en leeft in Skyloft. Hij verzorgt Gaepora's rare huisdier, Mia. Zijn kantoor is naast dat van Gaepora.

Peatrice [foto]

Pipit [foto]
Pipit is een Loftwing expert aan de Academie en de winnaar van de Loftwing Race van het vorige jaar. Daarom heeft hij een geel pakje aan, als bewijs dat hij afgestudeerd is aan de academie. Hij leeft in Skyloft en helpt Link bij de zoektocht naar zijn Loftwing door Fledge te dwingen te zeggen waar de Loftwing verstopt zit. Pipit wordt ook vermeld in een sidequest.

Rupin [foto]

Scrapper [foto]
Scrapper is een robot die al generaties lang eigendom is van Gondo zijn familie. Hij kan telepatisch communiceren met Fi, en luistert alleen naar haar. Scrapper moet hersteld worden voor hij kan gebruikt worden. Dan kan hij dingen van de Surface naar de Sky brengen. Zowel in het hoofdverhaal als in de side quests komt hij van pas.

Sheikah girl [foto]

Strich [foto]

Tubert [foto]
Tubert baat de Thrill Digger game op Eldin Volcano uit. Je kunt op zijn stoel zitten om met hem te praten. Dit spel moet je vermijden, het kust vooral veel rupees en je kunt er niets speciaal winnen.

Zelda [foto]
Zelda is Links vriendin en schoolmaatje. Ghirahim probeert haar te ontvoeren met een tornado. Hij heeft haar nodig om Demise tot leven te kunnen brengen. Hij noemt haar 'Hare Heiligheid'. Zelda bezit de Goddess Harp en speelt hierop bij de ceremonie na de race.

Reclame