Zelda Twilight Princess [website] | Zelda Skyward Sword [website]
 Algemeen

Overige


WALKTHROUGH : DEEL 1 : SKYLOFT

SKYLOFT in den beginne...
Verlaat de kamer waar Link in staat en ga de grote hall in. In het gebouw (KNIGHT ACADEMY) zelf kun je wat rondlopen en wordt uitgelegd hoe je de knoppen kan gebruiken, maar verder valt er niet veel te doen. Ga daarna door de grote deur naar buiten naar SKYLOFT. Als je wat verder loopt, word je aangesproken door een man die vertelt over de vliegwedstrijd. Hij leert je ook de Z-knop gebruiken.

Klimmen in SKYLOFT
Nu moet je leren klimmen op de kisten recht voor je. Gebruik de 'dash' knop om op de kisten te raken en spring daarna verder om het mannetje dat je aansprak te bereiken. Hij zal je vertellen dat de vader van Zelda - Gaepora - zijn huisdier Mia kwijt is. Deze moet je op het dak gaan terugzoeken.

Ga naar de muur waar een houten boord hangt en 'dash' tegen de muur aan zodat je aan de boord hangt. Daarna moet je opschuiven naar links, springen over het gat in de grond en klimmen op de klimop. Daarna kom je op een kleine open vlakte waar een kist staat. Schuif deze kist tegen de muur zodat je op het dak kan klimmen en Mia kan vangen. Breng Mia terug naar het mannetje dat je de opdracht gaf.

Link en de vermiste LOFTWING
Klim opnieuw de kisten op en ga verder richting de grote brug die je voor je ziet. Rechts ervan zal je uitgelegd worden hoe je kan saven voor een standbeeld. Ga over de brug tot je op het einde van de brug komt. Rechts van de brug kun je naar beneden afdalen en een kistje vinden met 20 rupees.

Als je na de brug rechtdoor gaat kom je bij Zelda. Zelda geeft kritiek omdat Link niet genoeg oefent voor de vliegwedstrijd met zijn 'loftwing'. Link wordt naar beneden geduwd en gered door Zelda. Zelda moet hem redden omdat zijn loftwing afwezig blijkt te zijn.

Keer terug over de grote brug naar de ACADEMY bij het mannetje dat je leerde springen en ga verder naar beneden. Dichtbij de ACADEMY is er een poort open naar beneden. Ga door de poort en daal de trap af richting de bomen. Aan je linker kant is er een boom met een rode cirkel op de grond. Rol ertegen en de SKY STAG BEETLE zal ontsnappen.

Ga verder rechtdoor tot je op een groot open plein komt, de PLAZA, waar volk staat. Er zal een cutscene starten waarin uitgelegd wordt dat je door hen gepest wordt. Ga daarna terug naar het plein achter de ACADEMY. Er zal je verteld worden dat je naar een waterval moet.

PRACTICE SWORD
Ga binnen in het gebouw achter deze 2 mannen, de SPARRING HALL, en ga binnen door het deurtje achteraan. Hier vind je een kist met het PRACTICE SWORD in. Ga terug naar de grote hal en doe de zwaard training, daarna ga je naar buiten.

Bevrijden van de vermiste LOFTWING
Ga terug naar de plaza waar je daarnet de pestkoppen vond en ga verder richting het water. In het water zul je een plek tegenkomen waar je via verschillende plateaus door het water kan. Steek over en ga naar rechts tot je bij een houten hek komt. Sla dit kapot met je zwaard en ga binnen in de waterval (WATERFALL). Door de vijanden hier te verslaan, kun je JELLY BLOB en MONSTER CLAW vinden. Je kan hier ook verschillende RED RUPEES (20 rupees) vinden als je wat rondzoekt. Ga doorheen de volledige waterval tot je weer buiten komt en bij Zelda komt. Ga verder tot je bij je loftwing komt en bevrijd hem door de touwen die de balken in de lucht houden kapot te slaan.

Vliegwedstrijd en de SAILCLOTH
Hierna spring je in de afgrond en roep je je loftwing. Vervolgens krijg je instructies hoe je deze kunt besturen. Nadat je hebt leren vliegen, kom je weer op de PLAZA terecht waarna Zelda je naar de race brengt.

In deze race dien je zo dicht mogelijk bij de gele vogel te komen om zijn BIRD STATUETTE te grijpen (door op A te drukken). Doe dit twee maal en je wint! Vervolgens plaatst Zelda dit beeldje in de STATUE OF THE GODDESS. Hierna word je gezegend en krijg je de SAILCLOTH, waarmee je een grote val kunt breken. Dit dien je uit te testen door van het standbeeld te springen, naar het midden van het pleintje te zweven (door de controller te bewegen) en op B te drukken.

Hierna vlieg je samen met Zelda door de lucht waarbij een storm uitbreekt (BLACK TORNADO) en Zelda van haar vogel gesmeten wordt en Link bewusteloos geraakt.

GODDESS SWORD en SKYWARD STRIKE
Link wordt wakker in de KNIGHT ACADEMY en komt buiten zijn kamer Fi tegen. Volg deze doorheen SKYLOFT. Ontwijk een agressieve hond, klim langs een richel op de muur en spring uiteindelijk naar planten op een muur. Nadat je hierop tot boven klimt opent Fi een deur naar INSIDE THE STATUE OF THE GODDESS.

Hier krijg je een nieuw zwaard, GODDESS SWORD, en leer je de SKYWARD STRIKE. Voer deze krachtige slag (steek de controller in de lucht om je zwaard op te laden met energie en sla hierna) uit op het altaar achteraan in de kamer en plaats je gekregen EMERALD TABLET hierin. Dit opent een doorgang door de wolken naar de wereld onder de wolken, THE SURFACE. Je komt te weten dat Zelda daar te vinden is. Je kunt vertrekken op je avontuur!

Naar de SURFACE
In de KNIGHT ACADEMY krijg je je groene pakje. Als je je kamer verlaat, krijg je een ADVENTURE POUCH van het mannetje met een oranje pak (Fledge). In deze zak kun je verschillende dingen bewaren, o.a. een schild en potions.

Ga naar de voorkant van de ACADEMY en praat met instructeur Horwell. Hij zal je het WOODEN SHIELD geven.

Ga daarna naar de BAZAAR, de winkel in het midden van SKYLOFT. Als je deze bezoekt, krijg je van de potion verkoopster ook je eerste EMPTY BOTTLE, handig om potions en andere dingen in te bewaren. Je kunt ook WOODEN SHIELD voor 50 rupees kopen. Ga daarna terug naar buiten.

Dit is ook een ideaal moment om SKY STAG BEETLEs te verzamelen. vb. op de windmolen met het vogelnest, naast de winkel of op de boom net achter de zuidelijke brug.

Spring daarna van een platform en roep je vogel. Vlieg naar de groene zuil in de lucht en bereik daardoor FARON WOODS.

Reclame