Zelda Twilight Princess [website] | Zelda Skyward Sword [website]
 Algemeen

Overige


WALKTHROUGH : DEEL 14 : NAYRU'S SILENT REALM

FARORE'S FLAME
Doe een Skyward Strike op het blauwe logo en je krijgt FARORE'S FLAME in je zwaard. Daardoor is je zwaard 2 x sterker. Nu start een lange cutscene waarin uitgelegd wordt dat je terug moet naar de ISLE OF SONGS

SKYLOFT
Je komt bij de Water Queen uit. Ga naar een standbeeld om op te slaan en vlieg via de SKY naar SKYLOFT.

In het westen van SKYLOFT, niet ver van de eerste windmolen die je moest aanblazen met je GUST BELLOWS, is een kist op een klein eilandje te vinden. Je kunt er gewoon naartoe springen en met je SAILCLOTH landen op het eilandje. In de kist zit een zilveren rupee.

Ga terug naar het centrum van SKYLOFT en duik het water van de waterval in. Je kunt de kist van Goddess Cube #9 nu bereiken door in een gat in de molen te duiken. Je vindt er een kist met een STUKJE HART en een gewone kist met een zilveren rupee.

Keer daarna terug naar het centrum van SKYLOFT en ga in BEEDLE'S SHOP binnen. Als je genoeg rupees hebt, kun je voor 1600 rupees een STUKJE HART kopen. Zoniet zul je later moeten terugkeren (of je koopt iets anders).

In de BAZAAR kun je vanaf nu ook de OXYGEN POTION kopen voor 20 rupees. Met deze kun je langer onder water zwemmen.

Vlieg daarna verder naar de ISLE OF SONGS in de THUNDERHEAD

ISLE OF SONGS
Op weg naar de ISLE OF SONGS, vlieg je eerst naar een eilandje ten noord-oosten van de ISLE OF SONGS. Je kunt er landen op een klein eilandje. Als je er graaft in een graafplek kun je via de lucht naar een kist zweven waar een MONSTER HORN inzit. Als je op de klimop muur klimt, kom je bij een kist uit waar de RUPEE MEDAL inzit. Met deze medaille, die je in de Pouch moet meedragen, kun je meer rupees vinden. Vlieg daarna terug naar de ISLE OF SONGS.

Binnen in het gebouw op de ISLE OF SONGS doe je een Skyward Strike zodat de cutscene start. Je leert NAYRU'S WISDOM op je Harp. Je moet terug naar LANAYRU DESERT om de Silent Realm te uitdaging te spelen.

FUN FUN ISLAND - STUKJE HART
Op weg naar LANAYRU DESERT passeer je eerst langs FUN FUN ISLAND. Spreek met het mannetje om Side Quest #8 te starten.

Vlieg daarna verder naar LANAYRU DESERT en laat je helemaal in het begin van de woestijn afzetten. Leg een bom op rots bij de mijnkar voor je en een timeshift steen zal vrijkomen. Klim nu op de vrijgekomen klimop en klim langs de boord. Ga daarna verder tot je bij het ontbrekende onderdeel van FUN FUN ISLAND komt. SCRAPPER zal het onderdeel meenemen. Ga terug naar het standbeeld, vlieg de SKY in en ga terug naar FUN FUN ISLAND.

Op FUN FUN ISLAND krijg je van de eigenaar 5 GRATITUDE CRYSTALS om het eiland gerepareerd te hebben. Je kunt nu het spel spelen.

Het spel is relatief moeilijk om perfect uit te spelen. Je moet namelijk door de 5 ringen vliegen en landen op het 50 rupee vak. Zorg dat je voldoende rupees meehebt om te kunnen blijven proberen. Ikzelf heb ongeveer 100 keer moeten proberen voor het lukte... Als het je uiteindelijk lukt, krijg je 500 rupees en een STUKJE HART. Meer tips zijn te vinden op de Side Quest #8 pagina.

NAYRU'S SILENT REALM
Vlieg daarna finaal naar LANAYRU DESERT. Speel op je GODDESS'S HARP op een plek waar vlinders vliegen tussen de toren en de plek waar je 1 van de generatoren ingeschakeld hebt (gebruik dowsing). Speel op je harp in juiste ritme en steek daarna je zwaard in grond om NAYRU'S SILENT REALM te starten.

Vul opnieuw je SPIRIT VESSEL met TEARS (TEARS OF NAYRU). Gebruik dezelfde strategie als vorige keer en verzamel ook wat DUSK RELICS indien mogelijk. Waar moet je zeker op letten? Rol tegen een boom om de Tear eruit te krijgen, je moet 2 x een mijnkar verslepen om aan een Tear te kunnen en je moet via een mijnkar op een muur raken. Vergeet zeker de Tear helemaal bovenop de toren niet. Een overzicht van alles is op het kaartje te vinden.

Als je alle Tears hebt, moet je terugkeren naar de startplek. Als je ver van de startplek zit, kun je best via de toren terugkeren, daar zitten weinig vijanden.

Na het succesvol afleggen van je uitdaging, krijg je de CLAWSHOTS!

CLAWSHOTS in LANAYRU DESERT
Nu je de CLAWSHOTS hebt, kun je heel wat vergeten Goddess Cubes en andere zaken gaan ophalen. Indien je dit later wil doen, of helemaal geen verzamelaar bent, kun je nu naar het volgende deel van de walkthrough gaan.

Ga terug naar de gang in het oosten die je met een bom moest open maken om Stukje Hart #9 te bemachtigen. Als je nu in deze gang wat verder loopt, kom je met je CLAWSHOTS na enkele malen schieten bij een GODDESS CUBE uit. Doe er een Skyward Strike op.

Ga daarna naar de muur ten zuiden van de grote centrale toren in LANAYRU DESERT en klim op deze muur met je CLAWSHOTS. Op deze muur vind je een GODDESS CUBE waarop je een Skyward Strike moet doen.

GODDESS CUBES in FARON
Nadat je de Goddess Cubes verzameld hebt in LANAYRU vlieg je naar FARON.

Bij de ingang van de ANCIENT CISTERN vind je boven de poort naar LAKE FLORIA een stuk klimop (hoog in de lucht). Gebruik je CLAWSHOTS om je er naartoe te schieten. Op het platform is een GODDESS CUBE te vinden. Doe er een Skyward Strike op. Op een platform ongeveer even hoog kun je wat verder een gouden rupee pakken met je BEETLE!

Ga daarna verder naar FARON WOODS. Bij de grote boom (ten oosten van de boom) vind je een GODDESS CUBE op een dikke boomwortel. Je kunt er naartoe met je CLAWSHOTS. Doe een Skyward Strike op de kubus.

Ga daarna verder naar de SKYVIEW TEMPLE. Aan de oost zijde van de tempel zie je klimop waar je op kunt met de CLAWSHOTS. Klim verder tot je bovenop de tempel de GODDESS CUBE ziet en doe er een Skyward Strike op.

GODDESS CUBE kisten - deel 1
Ga daarna naar het standbeeld voor de SKYVIEW TEMPLE en vlieg de SKY in.

Vlieg naar het eilandje ten oosten van de gele straal. Land binnenin de vulkaan op het eiland en gebruik in de vulkaan je CLAWSHOTS om naar de kist te klimmen. In de kist vind je een STUKJE HART. Je vindt hier ook nog BLESSED BUTTERFLY. Spring naar buiten en vlieg verder.

Vlieg naar het eilandje onder FUN FUN ISLAND. Het is een klein eilandje en je kunt niet missen. In de kist zit een gouden rupee.

Vlieg daarna verder naar het eiland ten noord-westen van FUN FUN ISLAND. Het is een eiland dat uit 2 delen bestaat. Land op het eiland en klim naar beneden op de klimop tot je bij de kist met de LIFE MEDAL komt.

SKYLOFT GRATITUDE CRYSTALS
Vlieg nu naar SKYLOFT en ga naar de KNIGHT ACADEMY slapen in een bed tot het nacht is. Klim 's nachts op de ACADEMY zoals je in het begin van het spel moest doen (kruip dus via de boord aan de muur) tot je een schoorsteen ziet. Bovenaan in de schoorsteen zie je een clawshot target waar je naartoe kunt met je CLAWSHOTS.

Na er naartoe geschoten te hebben, val in een kamer. Kruip via de tunnel met rupees naar de kamer van Zelda waar je een GRATITUDE CRYSTAL vindt. Als je in de kast in de kamer van Zelda kijkt, vind je ook nog een STUKJE HART. Ga nu naar buiten uit de ACADEMY.

Ga naar de waterval in het oosten van SKYLOFT. In de lucht kun je een klein eilandje zien met klimop. Schiet jezelf ernaar met je CLAWSHOTS. Daarna kun je nog eens met je Clawshots schieten naar het eiland met de waterval. In het water op het eiland vind je een GRATITUDE CRYSTAL.

Als je nu naar het oosten van het eiland gaat kun je springen naar een ander klein eiland met een Goddess Cube kist op. In deze kist zit een gouden rupee.

SKYLOFT SIDE QUEST - RATTLE
Nadat je de Gratitude Crystals verzameld hebt, ga je naar het huist van Bertie (de potion upgrader). Zorg dat het nog altijd nacht is! Zijn huis vind je in het oosten van de stad over de brug. Als je nog nooit met hem gesproken hebt in de BAZAAR moet je overdag eerst met hem gaan spreken. In elk geval moet je 's nachts met hem praten en hij moet klagen over een vermiste RATTLE (ratelaar).

Ga met je CLAWSHOTS naar het eiland boven de stad in het oosten van de stad (er is klimop op het eiland en het eiland is dichtbij de waterval). Ga daarna hoger naar het eiland waar de waterval uitstroomt. In het midden van het eiland vind je vlinders waar je met je Harp moet spelen. Een Gossip Stone verschijnt en je krijgt een GODDESS PLUME.

Spring nu naar beneden richting de watermolen met het vogelnest zodat je in het vogelnest landt. Gebruik daar je GUST BELLOWS om het nest te kuisen en uiteindelijk de RATTLE terug te vinden. Breng hem terug naar Bertie en je krijgt 5 GRATITUDE CRYSTALS.

SKYLOFT SIDE QUEST - ITEM CHECK
Slaap na het afwerken van de vorige Side Quest ergens in een bed zodat het dag wordt. Als je nu naar de Item Check in de BAZAAR gaat, moet je nu ongeveer op het punt gekomen zijn dat het meisje je 'Darling' noemt. Indien dit niet het geval is, moet je met haar praten en later nog eens terugkeren en weer met haar praten. Je moet ongeveer een stuk of 5-6 keer met haar praten. Ze zal 5-6 keer lievere dingen tegen je zeggen totdat ze je dus 'Darling' noemt.

Als ze je Darling genoemd heeft, ga je 's nachts naar haar huis (onder de BAZAAR) en praat je met haar vader. Hij zal kwaad zijn omdat iemand zijn dochter wil. Ga daarna overdag nog 1 maal naar de BAZAAR naar het meisje terug en daarna 's nachts naar haar huis terug.

Nu je in het huis bent, kun je ofwel een relatie beginnen of niet. In het eerste geval krijg je 5 GRATITUDE CRYSTALS van haar, in het andere geval van haar vader.

BATREAUX
Nu heb je normaal gezien al meer dan 50 kristallen. Ga 's nachts naar Batreaux en je kunt er een Giant Wallet krijgen waar 5000 rupees in kunnen! Slaap daarna weer tot het dag is.

BEEDLE'S GODDESS CUBE kist
Ga naar BEEDLE'S SHOP en slaap in zijn bed tot het nacht is. Ga uit zijn winkel en je komt 's nachts op BEEDLE ISLAND uit. Spring via het paadje van zijn winkel naar de kist waar een RUPEE MEDAL in zit. Keer daarna terug naar zijn winkel en slaap opnieuw tot het dag is.

GODDESS CUBE kisten - deel 2
Nu ben je terug in SKYLOFT. Pak je vogel en vlieg naar het eilandje ten noord-westen van BEEDLE ISLAND. Land beneden op het eiland bij het water en duik het water in. Aan de andere kant van de water tunnel vind je om te beginnen een FEETJE die je in een fles kan vangen. In de kist vind je een HEART MEDAL.

Naar de SAND SEA
Vlieg nu met je vogel naar LANAYRU zodat je kan beginnen aan je opdrachten in LANAYRU SAND SEA.

Reclame