Zelda Twilight Princess [website] | Zelda Skyward Sword [website]
 Algemeen

Overige


WALKTHROUGH : DEEL 20 : GATE OF TIME

DIN'S FLAME
Na het uitspelen van de FIRE SANCTUARY kom je voor een altaar uit. Doe een Skyward Strike op het blauwe logo en je krijgt DIN'S FLAME in je zwaard. Aangezien je de 3 SACRED FLAMES in je zwaard hebt zitten, is dit zwaard nuu het MASTER SWORD. Met dit zwaard kun je in de SEALED TEMPLE de GATE OF TIME activeren!

VOLCANO SUMMIT - STUKJE HART
Na het Master Sword bekomen te hebben, kom je buiten voor de ingang van de FIRE SANCTUARY. Ga terug naar de plek waar je de 2e keer het vuur moest doven met water uit je fles. Bij de vlinders (of ondertussen al het standbeeld nadat je met de GODDESS'S HARP gespeeld hebt) kun je graven zodat je ondergronds uitkomt. Als je aan de andere kant weer uit de grond kruipt kun je 3 feetjes en een STUKJE HART vinden. Keer daarna terug en gebruik het standbeeld voor de ingang van de FIRE SANCTUARY om naar de SKY te vliegen.

SIDE QUEST 12
Vlieg naar LUMPY PUMPKIN en spreek met Kina achteraan het pompoenveld. Ze vraagt je om het veld te ploegen.

Vlieg daarna naar ELDIN VOLCANO (Volcano East) en ga terug naar de grot waar je de DIGGING MITTS kreeg. Spring naar binnen en skydive zodat je op het platform komt met Guld, de Mogma oudere. Hij wil op pensioen gaan in de SKY.

Gebruik Scrapper om hem naar LUMPY PUMPKIN te brengen en vlieg zelf terug naar LUMPY PUMPKIN. Eens hij bij Kina komt, zal hij het veld omploegen.

Als beloning krijg je 5 GRATITUDE CRYSTALS.

THUNDERHEAD GODDESS CUBE kisten
Spring op je vogel en vlieg naar de THUNDERHEAD. Vlieg naar BUG ISLAND en ga volledig naar boven. In het zuid-westen van het eiland kun je naar beneden springen en op een platform landen waar de kist staat. In deze kist zit een STUKJE HART.

Vlieg daarna verder naar de ISLE OF SONGS en land volledig boven op het dak van het gebouw dat er staat. In de kist vind je een SMALL BOMB BAG. Nu kun je meer bommen meedragen!

Vlieg nu naar FARON WOODS.

THE IMPRISONED - DEEL 2
In FARON WOODS ga je naar de SEALED TEMPLE. Ga op het platform voor de GATE OF TIME staan en doe een Skyward Strike. Op het moment dat je de Skyward Strike wilt doen, begint alles te trillen. THE IMPRISONED is opnieuw aan het ontsnappen!

Ga naar buiten naar de grote put en een lange cutscene met Groose zal starten. Ga daarna helemaal naar beneden in de grote put. Op dit moment ontsnapt THE IMPRISONED. Hij heeft deze keer 4 poten, maar je moet hem gewoon op dezelfde manier verslaan als vorige keer.

Sla dus zijn nagels ervan zodat hij valt zodat je op nagels in zijn kopt kunt slaan. Je moet de nagel in totaal 3 keer volledig in zijn kop slaan.

Enkele tips:
  • Je kunt de luchtblazer in het midden gebruiken om naar boven te gaan en naar zijn kop te zweven en erop te landen. Dan kun je rechtstreeks op de pin in zijn kop slaan zonder eerst zijn nagels ervan te moeten slaan.
  • Gebruik het kanon van Groose om het beest te vertragen als het naar boven wil klimmen.
  • Neem wat Stamina en Heart Potions mee voor je eraan begint.
Als het beest verslaan is ga je opnieuw naar de SEALED TEMPLE.

GATE OF TIME
Na het 2e maal verslaan van THE IMPRISONED kun je zonder problemen een Skyward Strike doen op de GATE OF TIME in de SEALED TEMPLE. Als je de Skyward Strike erop doet, zal een lange cutscene starten over de GATE OF TIME.

Nadat de lange cutscene gedaan is, spring je in de GATE OF TIME naar het verleden. Je komt nu in de TEMPLE OF HYLIA uit (zo werd de SEALED TEMPLE vroeger genoemd). Hier vind je Impa terug! Ga de trap op naar het licht en je zult bij Zelda komen. Wederom start een lange cutscene. Zelda zal je zwaard zegenen zodat het een TRUE MASTER SWORD wordt. Zelda zegt dat ze in het verleden achter blijft om het SEAL te bewaken. Aan jou de opdracht om de
TRIFORCE te zoeken!

Keer terug door de GATE OF TIME en vlieg naar SKYLOFT.

SKYLOFT - SIDE QUEST 13
Ga naar de BAZAAR in SKYLOFT. De waarzegger, die normaal voor zijn glazen bol zit, is er niet meer. Spreek met de man aan de tafel. Hij zegt dat de waarzegger thuis zit omdat zijn glazen bol kapot is.

Ga helemaal in het oosten van SKYLOFT (door een tunneltje) naar het huis van de waarzegger. Hij vertelt dat er een nieuwe glazen bol te vinden is in ELDIN.

Vlieg naar ELDIN VOLCANO en ga naar de ingang van de EARTH TEMPLE. Links boven de ingang van de tempel kun je een CLAWSHOTS target zien. Schiet jezelf ernaartoe zodat je op een verhoogje komt waar je een glazen bol kunt vinden.

Gebruik Scrapper om de glazen bol naar SKYLOFT te brengen en vlieg zelf ook terug naar SKYLOFT. Ga daarna opnieuw naar het huis van de waarzegger. Als beloning krijg je 5 GRATITUDE CRYSTALS.

SKYLOFT - SPIRAL CHARGE TRAINING
Ga daarna naar de KNIGHT ACADEMY en zoek Gaepora in zijn bureau. Als je met hem praat, weet hij niks van de TRIFORCE, maar hij vertelt je wel dat je LEVIAS moet zoeken. Om te weten waar hij is moet je met Owlan gaan praten.

Owlan vind je in de bureau naast die van Gaepora. Na een lang verhaal over Levias, zal Owlan je in SKYLOFT een Spiral Charge leren met je loftwing. Maar voor je deze kan gebruiken in de SKY moet je eerst een training doen. Doe de SPIRAL CHARGE TRAINING en vernietig 10 doelwitten in 120 seconden. Er zijn meer dan 10 doelwitten, dus als 1 je niet lukt,laat je deze gewoon over. Je zult waarschijnlijk enkele malen moeten proberen!

LEVIAS
Nadat je Spiral Charge Training afgewerkt is, ga je naar LUMPY PUMPKIN. Spreek met de barman en hij zal je een grote kom PUMPKIN SOUP geven. Scrapper zal de soep meedragen, dus daar moet je niet mee inzitten!

Vlieg daarna naar de THUNDERHEAD en land op het eiland met de regenboog boven, net voor de ISLE OF SONGS. Nadat de soep is afgezet, zal een groot monster verschijnen, LEVIAS. Hij is bezeten door een monser, aan jou de opdracht om dat probleem op te lossen!

Doe een Spiral Charge op de 4 ogen die aan Levias hangen te bengelen. Nadat je deze 4 ogen verslaan hebt, land je op het platform op zijn kop. Nu moet je vechten tegen de BILOCYTE.

Sla de vuurballen terug met je zwaard. Sla eerst een bal naar de linkse vleugel, daarna naar de rechtse vleugel, daarna rechtdoor naar het oog. Gebruik een linkse, rechtse of voorwaartse beweging met je bakje om in de juiste richting te slaan. Als het oog uiteindelijk voor je valt, sla je er gewoon op.

In een 2e fase zal hij zijn oog bewegen en moet je dus de vuurballen naar links of rechts slaan zodat je het oog kunt raken met de vuurbal. Als het oog weer voor je valt, sla je erop tot de BILOCYTE verslaan is.

LEVIAS is bevrijd en begint te vertellen over de SONG OF THE HERO. De 4 stukken zijn verspreid en het is aan jou om ze alle 4 terug te vinden!

SKYLOFT - SIDE QUEST 14
Voor je de stukken van de Song of the Hero begint te zoeken, kun je eerst nog Side Quest doen. Ga naar de PLAZA in SKYLOFT met een man praten. Hij vertelt dat er een eiland is in de Thunderhead waar veel insecten zijn. Vlieg daarna naar BUG ISLAND en ga er met Stritch praten. Keer daarna terug naar SKYLOFT en ga in BEEDLE'S SHOP slapen zodat je op BEEDLE ISLAND uitkomt. Ga nu 's nachts met Beedle praten. Beedle zijn COLOSSUS BEETLE is vermist. Ga daarna terug slapen zodat het dag wordt en ga opnieuw naar BUG ISLAND en speel bij Stritch het spel op 'Hard'. Als je het spel binnen de 3 minuten afwerkt, krijg je BEEDLE'S INSECT CAGE. Breng deze naar Beedle in zijn winkel en je krijgt 5 GRATITUDE CRYSTALS en een item in zijn winkel aan halve prijs. Nadien kun je het spel nog spelen om bepaalde zeldzame insecten te krijgen als beloning. Meer details van het spel vind je op de Side Quest #14 pagina.

Ga hierna met Owlan praten in de KNIGHT ACADEMY. Hij zoekt een nieuwe plant voor in zijn bureau. Je moet in FARON WOODS een Kikwi halen en deze terugbrengen naar Owlan.

THE IMPRISONED - DEEL 3
Ga daarna naar FARON WOODS. Hier kun je het eerste deel van de Song of the Hero vinden. FARON WOODS is echter afgesloten omdat het volledig onder water staat. Ga dus eerst naar de SEALED TEMPLE.

THE IMPRISONED wil voor de 3e keer ontsnappen. Het is opnieuw aan jou om hem te verslaan!

Gebruik een luchtblazer om een niveau naar boven te gaan en gebruik daarna een bom van Groose om het monster te verdoven. Spring vanboven op het monster en sla de pin in zijn kop. Nu zal het monster beginnen vliegen. Schiet er een bom van Groose op zodat het uit de lucht valt, en sla daarna de pin zijn kop. Nu zal hij nogmaal beginnen vliegen. Gebruik de centrale luchtblazer en vlieg helemaal naar boven. Land daarna op het vliegende monster en sla de pin nogmaals in zijn kop. Nu is het monster finaal verslagen.

Naar FARON WOODS
Nu het monster verslagen is, kun je veilige naar FARON WOODS het stuk van de Song of the Hero gaan zoeken. De poort naar FARON WOODS is echter gesloten. Groose zal je met zijn kanon naar FARON WOODS schieten.

Reclame