Zelda Twilight Princess [website] | Zelda Skyward Sword [website]
 Algemeen

Overige


WALKTHROUGH : DEEL 22 : LANAYRU GORGE

LANAYRU CAVES
Vlieg naar LANAYRU DESERT en ga binnen in LANAYRU CAVES. Ga praten met de Goron die bij de tunnel staat. Hij heeft een tunnel ontdekt waardoor je verder kunt! Rol er een bom in zodat de rots die de tunnel verspert opgeblazen wordt en je door de tunnel kunt gaan.

In de zandhopen kun je met je GUST BELLOWS nog enkele LANAYRU ANTS vinden. Bij de BLESSED BUTTERFLIES kun je nog een standbeeld laten verschijnen met je GODDESS'S HARP.

Ga daarna verder zodat je in LANAYRU GORGE komt.

LANAYRU GORGE & de SLEUTEL
Achter het vogelstandbeeld zie je rotsen op een pijler. Gebruik je BEETLE om een bom van op cactus nabij te nemen en werp deze op de rots. Spring daarna via de plijler, die nu vrij is, naar het paadje voor de gesloten poort.

Daal het paadje af tot je op het einde komt. Als je nu naar links kijkt, zul je iets zien glinsteren beneden in de afgrond. Gebruik je BEETLE om naar de glinstering te vliegen en neem de SMALL KEY!

Keer nu terug op het paadje en gebruik deze sleutel om door de gesloten poort te raken.

LANAYRU GORGE & de THUNDER DRAGON
Eens door de poort moet je met je CLAWSHOTS een stuk van de kloof overwinnen. Volg daarna de gang verder tot je bij een mijnkar komt waarop je steekaanval kunt doen. De timeshift is nu actief!

Spreek daarna met het mannetje die vertelt over de thunder dragon.

LANAYRU GORGE - WESTEN
Je kunt de mijnkar nu volgen zodat je over het drijfzand raakt! Voor de gesloten poort zoek je in het gras een schakelaar waarop je kunt staan zodat de kar verder kan. In de kamer erna zitten verschillende vijanden. Je kunt ze verslaan ofwel er snel voorbij lopen.

Als je nu verder loopt, kom je opnieuw voor een gesloten poort. Dicht bij de poort vind je opnieuw een schakelaar om de poort open te doen. Als je nu door de geopende poort gaat, kom je in de buitenlucht. De kar gaat over een rail, ernaast zal een brugje gevormd worden waar je over kunt. Op voorhand zie je vijanden liggen. Sta er dichtbij en versla ze vanaf ze levend worden. Op het einde van de rail kom je opnieuw voor een gesloten poort.

De poort kun je openen door via klimop naast de poort naar schakelaar te klimmen. Ga door de poort en begin aan het zuidelijke gedeelte van LANAYRU GORGE, dat opnieuw binnen is.

LANAYRU GORGE - ZUIDEN
Loop over de brugjes tot je bij een plateau met een vleesetende bloem komt. Schiet je van hier naar de overkant (klimop op de muur) met je CLAWSHOTS. Aan de overkant kun je op een schakelaar staan zodat poortje voor de mijnkar open gaat.

Wacht hier eventjes tot aan de overkant opnieuw klimomp verschijnt en schiet jezelf er naartoe. Blijf relatief aan de onderkant van de klimop en klim snel naar links (pak de groene bollen om stamina aan te vullen). Ontwijk de stoom en spring op het plateau.

Vanop dit plateau moet je jezelf via 2 clawshot targets naar een hoger plateau stchieten waar je op schakelaar kunt staan. Opnieuw gaat een poortje open en kan de kar verder gaan. Schiet jezelf nu via verschillende targets boven de rail doorheen de grot tot je op het einde een klimop plek boven de poort ziet. Schiet jezelf ernaartoe en laat je vallen.

Volg de gang verder en versla de vijanden tot je voor een gesloten hekken komt. Gebruik je WHIP om de hendel te activeren door het hekken heen. Je komt nu in het oostelijke deel van LANAYRU GORGE.

LANAYRU GORGE - OOSTEN
Volg de gang verder en ontwijk de bewegende messen op de grond. Ga daarna verder en gebruik je WHIP om 2 maal over de kloof te slingeren. Probeer de vijanden te negeren, deze verdwijnen toch vanzelf eens het karretje gepasseerd is.

Uiteindelijk kom je bij een 2e serie bewegende messen op de grond. Blijf achter de kar als hij passeert om voorbij de messen te raken. Volg de gang verder tot je rechts van je een gangetje ziet. Sprint door het drijfzand van groene bol naar groene bol tot je bij een hendel komt. Hang aan hendel zodat de poort open gaat en ga daarna snel naar de volgende kamer.

Versla in deze kamer de vijanden en ga daarna naar de poort. Naast de poort waar de kar voor staat te wachten kun je de hendel met je WHIP activeren zodat de poort open gaat.

Volg de kar zodat je opnieuw buiten komt. De kar rijdt op een rail, jij loopt op een bruggetje er links van. In het midden van brugje kun je niet verder omdat een rots in de weg ligt. Gebruik je BEETLE om bij een pijler in de buurt ervan een bombloem te nemen en zo de rotsen op te blazen zodat kar verder kan. Sla bloemen in de richting dat hun 'mond' open staat. Sla dus vertical of horizontaal. Ga daarna veder en versla alle bloemen op de brug. Ga daarna verder op de brug tot je uitkomt waar je gestart was.

THUNDER DRAGON
Door de timeshift steen op de kar zal de thunder dragon actief worden. Spreek met de draak en een lange cutscene zal starten. Spreek daarna nog keer met de draak zodat hij over een zaadje vertelt dat moet groeien. LANAYRU is te droog, dus hier wil het wil niet groeien.

Er is een stoel niet ver van de cirkel in het midden. Zit erop om je hartjes bij te vullen!

LIFE TREE SEEDLING
Als je nu wat terugkeert, kun je over een bruggetje naar het afgelegen deeltje van LANAYRU GORGE (noord-oosten op de kaart). In de zandhopen kun je met je GUST BELLOWS verschillende LANAYRU ANTS vinden. Volg het paadje verder tot je voor het eilandje met de boom staat. Sprint door drijfzand tot je op het eilandje bent met de boom erop. In de zandhoop bij de boom kun je met je GUST BELLOWS een timeshift steen vinden. Sla erop zodat de timeshift actief wordt.

Achter de boom vind je nu ook de laatste GODDESS CUBE, doe er skyward strike op! Bij de kubus vind je ook nog een GERUDO DRAGONFLY en een ANCIENT FLOWER. Praat daarna met het mannetje en graaf het zaadje op. Je hebt nu de LIFE TREE SEEDLING bemachtigt

Keer nu terug over het padje naar de thunder dragon. Gebruik je BEETLE om timeshift steen in de kar bij de draak te activeren zodat je over het bruggetje kunt. Gebruik nu het standbeeld om naar de SKY terug te keren.

LIFE TREE FRUIT
Vlieg in de SKY naar FARON WOODS en ga naar de SEALED TEMPLE. Ga binnen in de SEALED TEMPLE en ga door de GATE OF TIME naar het verleden. Ga daarna naar de plek in de tempel waar je het zaadje in de grond kan steken (bij Groose). Ga daarna terug door de GATE OF TIME naar het heden. In het heden zal de boom volledig gegroeid zijn en er hangt een vrucht aan.

Rol tegen de boom zodat deze ervan valt. Je hebt nu de LIFE TREE FRUIT bemachtigt.

Ga uit de tempel en zoek een vogelstandbeeld om naar de SKY terug te keren.

THUNDER DRAGON & SONG OF THE HERO
Vlieg terug naar LANAYRU en ga terug naar de THUNDER DRAGON in LANAYRU GORGE. Geef hem de vrucht zodat hij genezen wordt. Als beloning leer je opnieuw een deel van de song of the hero, het 3e deel van de Song of the Hero. Ga na de cutscene naar het vogelstandbeeld en vlieg naar de SKY.

Reclame