Zelda Twilight Princess [website] | Zelda Skyward Sword [website]
 Algemeen

Overige


WALKTHROUGH : DEEL 4 : SKYLOFT NA SKYVIEW

SKYVIEW SPRING
Nadat je de SKYVIEW TEMPLE baas verslaan hebt, kom je in SKYVIEW SPRING. Achter het altaar kun je nog een GODDESS CUBE vinden. Doe er een Skyward Strike op en ga daarna voor het altaar staan. Doe een Skyward Strike op het blauwe Zelda logo dat je voor je ziet. Fi zal een verhaal vertellen over SKYVIEW SPRING en EARTH SPRING. Je krijgt nu de RUBY TABLET.

AMBER RELIC in SKYVIEW TEMPLE
Je komt terug in DEEP WOODS na het krijgen van de tablet. Als je nu de tempel terug ingaat kun je met je beetle in de eerste kamer een AMBER RELIC oppikken. Ga nu terug uit de tempel tot je een standbeeld ziet waarbij je kunt saven en keer terug naar de SKY. Er zal je verteld worden over GODDESS CUBES.

Shoppen in SKYLOFT
Vlieg over SKYLOFT en druk op het pijltje naar beneden zodat je van je vogel springt. Ga naar de winkel in het centrum en je zult er een winkel met een grote bel zien rondvliegen. Raak deze bel met je BEETLE en je zult binnen kunnen in BEEDLE's SHOP.

Te koop: Extra wallet: 100, Adventure Pouch Uitbreiding 300, Life Medal 800, Bug Net 50. Interessantse zijn de grotere wallet en zeker het BUG NET.

Verlaat de winkel en ga naar de BAZAAR om een IRON SHIELD kopen (100 rupees).

Insecten vangen in SKYLOFT
Ga me je net in de hand richting de ACADEMY. Je zult BLESSED BUTTERFLIES passeren die je met je net kunt vangen. Aan de ACADEMY zul je links onderaan een SKY STAG BEETLE zien die je kunt vangen met je net. Spreek met het mannetje voor de ACADEMY en je krijgt een rode rupee gratis en voor niks!

STATUE OF THE GODDESS & de RUBY TABLET
Ga verder naar de STATUE OF THE GODDESS en steek de RUBY TABLET in de muur bij de vorige tablet. Een nieuwe lichtstraal zal door de wolken heen gaan zodat je naar ELDIN VOLCANO kan.

In principe kun je nu al door gaan naar ELDIN VOLCANO. Als je geen interesse hebt in verzamelen en Side Quests kun je het vervolg van dit deel van de Walkthrough over laten en onmiddellijk naar ELDIN VOLCANO gaan.

LUMPY PUMPKIN, SIDE QUEST #1 en SIDE QUEST #2
Als je buiten komt uit de STATUE OF THE GODDESS zul je een vrouw zien roepen die haar dochter Kukiel kwijt is. Ga over de brug die over de rivier gaat en daarna verder richting het kerkhof. Daar zul je een vrouw tegenkomen waarmee je kunt praten. Ze vertelt je over een gekke man die op LUMPY PUMPKIN woont. Vlieg er naartoe met je vogel!

Maar eerst vlieg je richting een klein eilandje ten zuiden van SKYLOFT, niet perfect ten zuiden, maar iets naar het oosten. Op dat eiland zul je een kist vinden waar je een prijs in kan vinden omdat je een GODDESS CUBE gevonden had bij de inkom van de SKYVIEW TEMPLE. In deze kist zit een STUKJE HART. Vlieg daarna verder naar het oosten richting LUMPY PUMPKIN.

Eenmaal aangekomen op LUMPY PUMPKIN kun je rechts van de ingang van de grote pompoen een kist vinden waar je een prijs in kan vinden omdat je een GODDESS CUBE gevonden had. In de kist vind je een ADVENTURE POUCH uitbreiding zodat je een extra item kan meenemen. In het pompoenenveld achterin kun je nog wat interessants vinden, ga daarna binnen in de grote pompoen. Ga met de man aan de tafel spreken over monsters. Hij zal je vertellen over monsters die 's nachts verschijnen op het kerkhof van SKYLOFT.

Ga de grote trap op naar boven en rol verschillende malen snel achter elkaar tegen de grote balk waaraan de luster bevestigd is. De luster zal naar beneden vallen zodat je het STUKJE HART kan nemen.

Praat met de barman en hij zal kwaad zijn en je een opdracht geven. Als eerste opdracht moet je de warme pompoen soep naar Aegus brengen. Vlieg zo snel mogelijk terug naar SKYLOFT en breng de soep naar de man in de SPARRING HALL. Vlieg nu terug naar LUMPY PUMPKIN en probeer op het dak te landen. Je zal er een GODDESS CUBE kist vinden waarin een gouden rupee (300 rupees) zit. Ga binnen en praat met de barman, hij zegt dat je later nog eens moet terug komen voor een volgende opdracht als vervolg op de pompoensoep.

Ga terug naar SKYLOFT en ga binnen in een huis met een bed. Ga naar het bed en slaap tot het nacht is. Ga daarna naar het kerkhof en duw de grafsteen het dichtst bij de boom. Ga door de geopende poort en kruip in het gat in de grond. Volg het pad tot je bij de Batreaux komt. Hij zal je vertellen over GRATITUDE CRYSTALS. Spreek met Kukiel en ze vertelt dat ze de volgende dag gewoon naar huis zal gaan.

Ga nu naar het huis van Kukiel (onder de BAZAAR in het centrum), slaap in het bed tot het opnieuw ochtend is en spreek met de moeder van Kukiel. Je krijgt 5 GRATITUDE CRYSTALS als beloning.

GRATITUDE CRYSTALS
In SKYLOFT zijn verschillende individuele GRATITUDE CRYSTALS te verzamelen. Ga in een bed slapen tot het nacht is, want enkel dan kan je ze vinden.

Ga nu terug naar de ACADEMY terwijl het nog nacht is (enkel de ingang boven is open). Aan je linker kant zul je in de hoek (in een plantpot) een GRATITUDE CRYSTAL vinden. Ga naar de beneden verdieping naar je eigen kamer en je zal er een GRATITUDE CRYSTAL vinden.

Ga naar buiten richting SPARRING HALL. In de SPARRING HALL kun je met je Beetle een GRATITUDE CRYSTAL vinden boven de uitbater (op een balk in het dak).

Ga richting BAZAAR en passeer het huis van Kukiel. Passeer onder een klein brugje en je zult enkele pompoenen zien met wat verder een boom. Daarachter is een smalle houten brugje met erachter nog een GRATITUDE CRYSTAL.

Ga naar de PLAZA en klim op de ladder bij de grote toren. Aan de achterkant van de toren zul je een GRATITUDE CRYSTAL vinden.

Ga verder naar het huis onder de BAZAAR van Orielle en Parrow (Het is het huis aan de rechter kant op weg naar de trap richting ACADEMY). Binnen vind je een GRATITUDE CRYSTAL.

Als je uit het huis van Orielle en Parrow komt en rechtdoor loopt, zul je aan de rand klimop zien. Klim of spring naar beneden en je zult beneden een GRATITUDE CRYSTAL vinden.

Spring via de plateaus in het water richting de waterval en ga verder de grot in. Als je opnieuw de grot uitkomt, zul je bij een standbeeld een GRATITUDE CRYSTAL zien liggen. Ga verder tot waar je je vogel bevrijdde en je zult nog een GRATITUDE CRYSTAL vinden.

Ga terug naar de BAZAAR en ga daarna over de grote brug zodat je aan een pompoenveld komt in het Zuid-Oosten van SKYLOFT. Daar staat een boom waarachter je een GRATITUDE CRYSTAL kunt vinden.

SIDE QUEST #3 en de BOTTLE
Ga nu naar de PLAZA en praat met een man waarvan zijn zus vermist is. Ze zou in het Zuid-Westen zitten. Vlieg richting FUN FUN ISLAND (kleurig eiland op de kaart in het ZW). Tussen FUN FUN ISLAND en SKYLOFT is er een klein eilandje (groen op de kaart). Land op dit eilandje en je zult de man zijn zus terugvinden, samen met een geblesseerde vogel. Keer nu terug naar SKYLOFT om met de man te praten (hij is op de PLAZA). Je zult een fles krijgen met MUSHROOM SPORES. Onmiddellijk heb je een 3e BOTTLE gekregen!

Breng deze fles naar het eiland waar je net vandaan kwam met de geblesseerde vogel op. Als beloning krijg je van de vrouw op het eiland 5 GRATITUDE CHRYSTALS. Als je nu terug gaat naar SKYLOFT en de man nog een laatste maal aanspreekt op de PLAZA krijg je nogmaals 5 GRATITUDE CRYSTALS.

Nu je zoveel kristallen hebt, kun je al eens terug gaan naar Batreaux (bij het kerkhof in het zuiden van SKYLOFT). Let er wel op dat het nacht moet zijn. Met 10 kristallen krijg je een stukje hart, verder upgrades zijn vooral interessant om je rupee portefeuille te upgraden. Details te vinden op de upgrades pagina!

Naar ELDIN VOLCANO
Nu je alles gekocht en verzameld hebt, is het tijd om naar ELDIN VOLCANO te gaan. Spring van een lanceer platform en vlieg richting de rode straal tot je in ELDIN VOLCANO gedropt wordt.

Reclame