Zelda Twilight Princess [website] | Zelda Skyward Sword [website]
 Algemeen

Overige


WALKTHROUGH : DEEL 5 : ELDIN VOLCANO

ELDIN VOLCANO en de eerste GODDESS CUBE
Onmiddellijk waar je begint kun je als je een klein beetje vooruit gaat onmiddellijk aan je linker kant een GODDESS CUBE vinden. De weg splitst hier ook in twee, neem de rechtste weg.

BOMBLOEMEN for dummies
Spring via de plateaus over de lava tot je 2 mannetjes (van het Mogma ras) tegenkomt die uit de grond komen. Ga daarna verder tot je aan lava komt die af en toe wegtrekt en steek zo de lavazee over. Net voor je in de plek komt waar je de lavazee hebt, kun je aan de linkse kant naar een platform beneden springen waar je een rode rupee vindt.

Als je na de lavazee de weg verder volgt, kom je uiteindelijk aan een plaats uit waar er BOMBLOEMEN in de grond zitten. Spreek opnieuw met het mannetje dat uit de grond komt, hij zal je uitleggen hoe de bombloemen werken.

Blaas alle rotsen op met bombloemen en ga door de gang die je net vrijgemaakt hebt. Volg de baan tot je aan een splitsing komt.

Hier kun je in de buurt nog een tunneltje zien waarin je een bombloem kunt werpen. Als je nu door het tunneltje kruipt, kom je bij een kist met een rode rupee in. Je vindt hier ook nog ELDIN ROLLERs die je met je net kunt vangen. Keer daarna door het tunneltje terug.

ELDIN VOLCANO, GODDESS CUBE en STUKJE HA
Als je rechtdoor gaat zul je een GODDESS CUBE vinden. Doe er een Skyward Strike op. Als je rechts gaat kom je een Mogma tegen die uit de grond kruipt. Ga verder naar rechts en blaas de vuurblazer op met bombloemen die je in de buurt kan vinden (in de buurt van het gat werpen). Volg de route nu rechtdoor tot je beneden dicht bij lava komt en je links van je een bruggetje over de lava ziet. Hier kun je rechts naar boven gaan. Als je de baan naar rechts blijft volgen, passeer je een klein huisje links (waar je kan zitten om je hartjes bij te vullen) en kom je uiteindelijk een STUKJE HART tegen.

Binnenin ELDIN VOLCANO
Spring van waar je dit stukje hart vond naar beneden zodat je terug uitkomt aan de plek waar je de vuurblazer verslaan had en volg de weg opnieuw richting het bruggetje. Neem een bombloem en rol de bom over het bruggetje zodat een gat in de muur geblazen wordt. Nu zal de lava wegvloeien. Spring nu in de put waar de lava gezakt is en zoek een luchtblazer waarop je je in de lucht kan blazen met je SAILCLOTH.

Spring nu de dieperik in en probeer goed te mikken zodat je bij de GODDESS CUBE uitkomt tijdens je val. Moest het niet lukken, kun je later nog eens proberen.

Ga verder in de grot tot je een mannetje uit de grond ziet kruipen. Achter hem zullen vele vijanden verschijnen. Versla ze allemaal en ook de leider die op het houten verhoog steeds opnieuw extra vijanden erbij roept. Als je ze allemaal verslaan hebt zul je handschoenen kruigen waarmee je kunt graven; DIGGING MITTS.

Graaf nu op de aangeduide plek zodat er een luchtblazer uit de grond tevoorschijn komt zodat je naar boven geblazen kan worden. Als je naar boven geblazen bent, neem je om te beginnen de weg naar links zodat je uiteindelijk bij 3 verschillende glijbanen uitkomt. Neem de middelste glijbaan om bij een kist te komen waarin ELDIN ORE zit. De andere glijbanen leveren niks op. Ga terug naar de splitsing en neem deze maal de rechter baan.

Je komt in een kamer uit waar 9 koepels staan met vuurblazers. Slalom je een weg doorheen de vuurblazers door ze met bombloemen op te blazen. Ga zo naar de volgende kamer zodat je uiteindelijk een graafplek tegenkomt waar je een luchtblazer kan opgraven die je naar buiten blaast.

VOLCANO ASCENT
Eenmaal buiten vervolg je je weg tot je opnieuw een Mogma tegenkomt. Naar rechts kun je rotsen opblazen zodat je eventueel opnieuw de put van daarnet kan inspringen, mocht je de GODDESS CUBE gemist hebben tijdens de val.

Anders ga je naar links zodat de brug over de kloof schuift. Ga rechtdoor de tunnel in waar de vleermuizen vliegen. Als je ze verslaat is het mogelijk dat de MONSTER CLAW erin zit. Vervolg je weg tot je voor een steile zandhelling staat. Ren de helling op door te dashen en ga op het platform staan. Links van het platform zie je een platform met een bombloem op. Ga naar dit platform (dashen) en smijt een bombloem naar de rotsen eronder. In deze gang die je net vrijgemaakt hebt kun je 2 VOLCANO LADYBUGs vangen met je net. Ren via dashen de volledige helling op totdat je bij de vijand boven komt.

Naar rechts zul je verschillende rode vijanden zien die je moet verslaan. Naar links zie je een krak in de muur. Smijt er een bombloem tegen en je zult 2 rode rupees krijgen. Ga terug naar rechts en werp een bom tegen de houten toren zodat een brug gevormd wordt. In een huisje die er staat kun je graven zodat er ELDIN ROLLERs uit het gat kruipen, vang ze met je net!

Ga verder over de houten brug en volg de grot. Klim op de klimop tot je boven bent. Boven kun je op de muur 3 VOLCANIC LADYBUGs vinden! Volg het paadje verder tot je bij een nieuwe steile helling komt. Opnieuw ren je de helling op van plateau naar plateau. Eens helemaal boven zullen 2 Mogma's vertellen over de 5 delen van de sleutel die je moet terugzoeken om binnen te kunnen in de tempel voor je.

1e DEEL van de SLEUTEL
Gebruik DOWSING om de 5 delen van de sleutel terug te vinden. Je staat voor de ingang van de tempel en je gaat naar links. Tegen de muur zie je 2 graafplekken. In 1 van de 2 kun je het 1e deel van de sleutel vinden.

2e DEEL van de SLEUTEL
Als je na dit eerste deel te vinden nog wat verder naar links gaat, kom je bovenaan een zandhelling bombloemen tegen. Beneden aan de helling is een houten toren. Werp een bom naar beneden zodat de toren omvalt. Onder deze toren is een graafplek waarin je het 2e deel van de sleutel vindt. Glij naar beneden om deze te kunnen nemen.

Loop terug naar boven de helling op. Dicht bij de verschillende bombloemen in de grond kun je een klein plasje water zien met ernaast een graafplek. Als je hier graaft, komt er een luchtblazer tevoorschijn. Neem een bombloem en loop ermee in deze luchtblazer zodat de rotsen erboven opgeblazen worden. Een GODDESS CUBE komt tevoorschijn. Doe een Skyward Strike erop.

Ga nu terug naar de ingang van de tempel.

3e DEEL van de SLEUTEL
Dichtbij de kleine kiosk voor de ingang van de tempel zul je 2 bombloemen in de grond zien zitten. Neem een van deze bombloemen en werp deze de helling af richting de rotsen die je aan de linker kant ziet. Je zult misschien verschillende keren moeten proberen, want de bom moet ontploffen terwijl hij aan het glijden is. Eens de rotsen weg zijn, kun je er het 3e deel van de sleutel vinden. Als je het derde deel hebt, loop je terug de gehele helling naar boven tot voor de ingang van de tempel en ga je naar rechts.

4e DEEL van de SLEUTEL
Rechts van de tempel moet je al de vijanden in het kamp verslaan en werp je een bombloem naar de houten toren zodat deze opnieuw een brugje vormt. Rechts van dit brugje kun je nog een GODDESS CUBE vinden, doe er een Skyward Strike op.

Ga vervolgens over het brugje en volg de grot tot je aan een kapotte brug komt. Hier ga je naar links en laat je je aan de afgrond zakken. Vervolgens schuif je op tot je voorbije de smalle rand bent. Vervolg je weg tot je voor planten met 2 hartjes staat en erachter klimop. Neem een aanloop door te dashen en spring naar de klimop. Vervolgens klim je tot je aan de overkant van de kapotte brug bent. Eens over de kloof kom je in een kamer waar je op een knop kan staan zodat de brug uitschuift.

Ga verder de kamer in totdat je bij gangen komt waar lava op de muren is. Hier zal de weg splitsen. Neem de splitsing rechts, links kun je momenteel nog niet gaan. Je komt aan een zandglijbaan uit.

Spring in de glijbaan en ga bij de splitsing links zodat je de luchtblazer te pakken krijgt, je zult op een plateau geblazen worden. Vanop dit plateau kun je naar een ander plateau springen waarop een GODDESS CUBE te vinden is. Doe er een Skyward Strike op.

Als je links verder glijdt, komt je beneden na de zandglijbaan uiteindelijk een plateau met 3 doodskoppen tegen. Hier ga je naar rechts en vind je een bombloem met rechts ervan een zandhelling. Neem de bom, keer heel eventjes terug en werp het tegen het gaat waar er lava uitstroomt. Het gat ontploft en de lava zakt. Nu ga je terug naar de bombloem en rol je hem de zandhelling op zodat hij in een boogje bij de rotsen in de linkerhoek voor je terecht komt. In de ruimte die vrijgekomen is moet je graven om het vierde deel van de sleutel te vinden.

5e DEEL van de SLEUTEL
Keer terug naar het pad en volg het totdat je bij een grote luchtblazer bent die je terug naar boven blaast. Je neemt de zandglijbanen nu opnieuw (eventueel de kubus nog eens proberen als je die gemist hebt). Neem bij de splitsing nu de rechtse glijbaan. Als je de luchtblazer neemt, kun je een fee opgraven op het plateau. Glij verder naar beneden en probeer om op een ander plateau te glijden voordat je helemaal beneden bent. Links van dit plateau zul je 2 luchtblazers zien. Spring van dit plateau in de luchtblazer, naar de volgende blazer tot je uiteindelijk op een plateau in de linkse glijbaan bent. Hier kun je het vijfde deel van de sleutel opgraven.

Naar de EARTH TEMPLE
Glij naar beneden en vervolg de weg zoals daarjuist helemaal tot boven tot je bij de tempel ingang bent. Met de sleutel kun je nu binnen in de EARTH TEMPLE...

Reclame