Zelda Twilight Princess [website] | Zelda Skyward Sword [website]
 Algemeen

Overige


WALKTHROUGH : DEEL 8 : LANAYRU

LANAYRU MINES & de EERSTE GODDESS CUBE
Spring naar beneden en kijk achter de toren. Je vindt er een GODDESS CUBE, doe er een Skyward Strike op. Volg de gang tot je niet meer verder kan omdat een mijnkar de gang blokkeert. Duw deze mijnkar tot in de put voor je. Spring in de put en sleep de kar tot de andere kant van de put zodat je eruit kunt klimmen. Volg de gang nu tot je op een open plek komt. Sla op de grote blauwe steen (timeshift steen) zodat de mijnkarren gebruikt kunnen worden. Aan de rand van deze open plek vind je de eerste ANCIENT FLOWER. Doorheen LANAYRU zitten er wel meerdere van deze bloemen.

LANAURY MINES drijfzand
Spring in het karretje zodat je naar een kamertje gebracht wordt. Je vindt hier een kist met een rode rupee. Keer terug naar de open plek waar de steen staat en volg het spoor naar een mijnkar. Duw deze mijnkar totdat hij in het groene gebied komt en spring erin. Je wordt nu door de deur gevoerd. Blaas de rotsen op de grond op zodat er een nieuw timeshift steen vrijkomt en sla erop. Neem nu een bom en werp deze in het mandje bovenaan de rots die de weg blokkeert. De deur valt om.

Ga nu verder tot je aan een gang met drijzand komt met links en rechts deuren waarin je een bom kunt werpen. Werp er bommen in en ga zo (door te dashen) van platform tot platform door het drijfzand. Achter de eerste rechtse deur vind je nog een gang met daarachter een kist met een rode rupee. Ga zo verder tot je aan een grote kamer met drijfzand komt.

Ga via de linker kant van platform tot platform naar de overkant. Ga daarna de helling op tot je in een kamer komt met aan de linker kant een strook drijfzand. Rol een bom tot aan de overkant zodat een rots ontploft waarin een time shift stone zit. Gebruik daarna je BEETLE om de steen te activeren.

Ga nu naar de overkant (passeer de grote vleesetende bloem) en ga naar links. In de gang voor je kun je een GERUDO DRAGONFLY vinden. Volg de gang verder en spring naar het platform met de kist. In de kist vind je een BLUE BIRD FEATHER. Keer terug naar beneden de helling en sleep de mijnkar in het groene gebied. Klim in de kar en je zult naar LANAYRU DESERT gevoerd worden.

LANAYRU DESERT & de HOOK BEETLE
In LANAYRU DESERT vind je op de toren voor je om te beginnen een AMBER RELIC. Ga nu rechtdoor tot je bij 3 ijzeren kooien komt. In de buurt van deze kooien kun je op de muur klimmen totdat je bij een kist met TUMBLEWEED komt. Werp vanop de muur bommen naar de middelste kooi met het gat in zodat de timeshift schakelaar geactiveerd wordt. Versla de 2 vijanden zodat de kooien open gaan en spreek met het mannetje. Hij zal je BEETLE upgraden naar de HOOK BEETLE.

Keer na het krijgen van je HOOK BEETLE een klein beetje terug naar een strook met drijfzand en deuren waar je bommen in kunt werpen. Gebruik je HOOK BEETLE om een bom van bovenop de cactus te nemen en in de deuren te werpen. Ga zo via de omgevallen deuren naar de overkant. Achter de rechtse deur kun je nog een AMBER RELIC vinden.

Naar de TEMPLE OF TIME
Ga daarna verder tot aan het grote drijfzand veld. Gebruik een bom om de vijanden te verslaan. Via de schilden van de vijanden kun je over het zand lopen. Links in het zandveld is er nog een GODDESS CUBE waarop je een Skyward Strike moet doen. Ga daarna verder tot aan het standbeeld. Links van het standbeeld kun je nog een pad volgen om een shortcut te maken.

Ga van dit standbeeld verder richting het veld drijfzand. Gebruik wederom bommen en de schilden van de vijanden om aan de overkant te komen. Ga binnen in de grot zodat je in de woestijn bij de TEMPLE OF TIME komt.

TEMPLE OF TIME
Ga verder tot je aan een afgrond staat. Rechts van je staat een timeshift steen die je moet raken met je BEETLE. Je vindt er ook een ANCIENT FLOWER. Spring in de kar en ga naar de overkant. Daar neem je met de BEETLE een bom van bovenop de cactus en drop die bovenaan in de boomstam waar de blauwe gloed uitkomt. Je raakt een timeshift steen en je kunt nu met het karretje over de kloof gaan. Maar eerst moet je met de BEETLE de schakelaar in de boomstam raken zodat de poort open gaat. Met je BEETLE kun je ook de vleesetende bloem doden. Aan overkant is nog een ANCIENT FLOWER te vinden.

Eens aan de overkant gebruik je de BEETLE en bommen vanop cactussen om de rotsen op platformen op te blazen. Onder 1 van deze rotsen zit een timeshift schakelaar die geactiveerd dient te worden. Dood daarna de 2 vijanden die verschenen en spreek daarna met mannetje bij het karretje.

Gebruik nu je BEETLE om de timeshift steen te raken aan de andere kant van de kloof waar het karretje staat (onder de kubus). Je vindt ook nog een ANCIENT FLOWER aan de rand. Spring daarna in kar en doe een Skyward Strike op de GODDESS CUBE terwijl je in kar zit.

Volg daarna het pad verder tot je door de opening terug in LANAYRU DESERT komt.

LANAYRU DESERT & de POWER GENERATORS
Ga rechtdoor door het drijfzand en volg de paadjes onder het zand (Fi legt uit hoe dit moet). Volg het pad richting het rode kruisje op de kaart en blaas de rotsen daar op. In een van de rotsen zit een timeshift steen. Sla erop en ga links en rechts van het verhoog naar beneden. Aan de ene kant vind je een ANCIENT FLOWER aan de andere kant kun je een bom in een deur werpen en daarna een AMBER RELIC nemen.

Ga daarna terug richting noorden. In de rotswand is een grote krak te zien. Werp er een bom tegen zodat de rotsen opgeblazen wordt en je naar binnen kunt. Ga binnen en ga van platform naar platform door het drijfzand. In het midden van de zaal is een rots dat je kunt opblazen en waarin een timeshift steen zit. Sla erop en ga naar het noorden van de kamer. Neem de elektrische bol en rol het in het gat in de muur terwijl je op het platform staat zodat het poortje open is. Een poort gaat open naar een kamer waar je de EERSTE POWER GENERATOR vindt. Steek er je zwaard in en draai.

Ga terug naar het portaal buiten in de woestijn (kruisje op de kaart). Volg nu aan de hand van de kaart de ondergrondse paden in het drijfzand totdat je op de binneneste cirkel op 9h zit (links dus). Je moet hiervoor rechts van het portaal gaan op het verhoog en daarna een stukje door het drijfzand gaan. Volg daarna het ondergrondse pad (richting westen) tot aan de rotsen waar een krak te zien is en leg er een bom. Er komt nu een timeshift steen vrij waarop je moet slaan. Naast het gat in de muur zijn 2 deuren waar je bommen in kunt smijten. Achter de ene zit de TWEEDE POWER GENERATOR, achter de andere deur een AMBER RELIC. Steek er je zwaard in en draai.

Ga terug naar het portaal en ga links ervan. Volg aan de hand van de wegeltjes op je kaart een route tot je bij de tempel in het zuid-oosten komt (grote rechthoek op de kaart). Dicht bij de ingang van dit gebouw vind je nog een schakelaar bij een poort in de muur. Hang aan deze schakelaar om een shortcut te openen naar het begin van LANAYRU DESERT. Ga daarna binnen in het gebouw. Blaas de rotsen op om de timeshift schakelaar vrij te maken. Ga zonder de timeshift steen te slaan naar de overkant. Gebruik het schild van de vijand als 'boot' om over het grote drijfzand veld op het einde te raken. Daarna ga je naar links de kisten op en keer je terug. Gebruik je BEETLE om de schakelaar te raken zodat de elektrische bol verschijnt. In de kist zit ELDIN ORE. Gebruik je BEETLE om de bol over het grote gat te krijgen en werp hem daarna in het gat in de muur. Ga door de poort naar de DERDE POWER GENERATOR. Steek er je zwaard in en draai. In de kist naast de generator zit een MONSTER HORN.

LANAYRU DESERT & STUKJE HART
Ga nu via de paden onder het drijfzand naar de groene lus die op de kaarte te zien is (rechts boven). Volg het pad tot aan de rechtse ingang van de groene lus en blaas de muur op (neem dus bommen mee!). Volg het pad tot je aan een kist komt waar een STUKJE HART in zit.

Naar LANAYRU MINING FACILITY
Ga daarna terug naar het rode kruisje op de kaart. Steek je zwaard in de poort voor je en draai eerst 90 graden naar links, daarna naar boven en daarna volledig naar rechts onder. Een gigantische toren schuift nu uit de grond en je kunt binnen gaan in LANAYRU MINING FACILITY...

Reclame